Deutsch     English     Román     Magyar   Vissza a kezdőoldalra
 
 
 
 
 
 
 FŐTÉRKÉP 
 TURISTA ÚTVONALAK 
 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 
 GASZTRONÓMIA 
 
     
Székelyudvarhelytől a Sóvidék felé (Időtartam: 1 nap)

Udvarhelytől 1 km-re találjuk Szejkefürdőt. Itt van Orbán Balázs –„A legnagyobb székely”- síremléke egy dombtetőn, ahová 12 régi faragott székelykapu övezte úton  juthatunk fel.

Átellenben, néhány kilométerre van Székelylengyelfalva, Orbán Balázs szülőfaluja. Szülőháza most is áll, jelenleg iskolaként működik.

Tamási Áron szülőfaluja, Farkaslaka ahová nyaranta több ezer ember látogat el. Fatornácos szülőházában, életét és munkásságát bemutató kiállítás van. Különös élmény, hogy a vendéget Tamási Áron rokonai vezetik végig az emlékhelyen, személyesebbé téve a látogatást.

13 km-es szép út megtétele után Korondra érünk, Székelyföld legjelentősebb fazekas központjába. A korondi kerámia jellegzetes színeiről és motívumairól híres. A Székelyföldre látogatók „kötelező” programja a Korond főutcáján végighúzódó kirakodóvásár meglátogatása és a vásárlás. Érdemes körülnézni a falu belső utcáiban, néhány nagy múltú mester műhelyében.

Továbbhaladva hamarosan a sóvidékre érünk. Parajd előtt Alsósófalva határában ritka látvány tárul elénk. Kopasz sósziklák, vékony földréteg alatt sóhegyek, ez a „Sóháta”. Az egész hegy mintegy 2 milliárd tonna sót rejt magában, vastagsága néhol a 2.600 métert is eléri. Alatta húzódik a híres parajdi sóbánya, ahol 120 méter mélyen gyönyörködhetünk csodavilágában.

Utunk során feltétlen szakítsunk időt a főúttól beljebb lévő apró falvak (Atyha, Etéd, Kőrispatak, Énlaka) felfedezésére, ahol különösen örülnek az odalátogatónak.

 
e-mail:
jelszó:

regisztráció elfelejtett jelszó
 
 
 
Partnereink         Created by: Innovative Technologies Kft. +36/30/916-4318